29 Kasım 2019 Cuma

Hepsi Emlak

Hepsi Emlak , Arapça menşeli bir kelimedir. Taşınması mümkün olmayan manasına gelen, gayrı menkul ile eşleştirilen bir kelimedir. Ekonomik içerikli bir görünüm kazanan bu kelime, borçlar kanununun dört yüz dördüncü maddesinde, tellallık ve bunun üzerine yapılan akit olarak tarif edilir.

Emlak Manası Neye Tekabül Eder?

Emlak, yapılara dair her tür binanın içinde yer aldığı ve yeryüzünde bulunan ve ticareti yapılan her tür toprak parçasının alım ve satım işlemleri ile kiralama sözleşmelerinin gerçekleştirildiği sektörün adıdır. Gelir getiren yapısı olan tüm taşınmazlar, bu kapsamda değerlendirilir.
Fabrikada villaya, araziden tarlaya, kira getirisi olan ve satılabilen her tür değerin gerçekleştiği sektörün adıdır. Türk Dil Kurumu ise Emlak kelimesini, bahçe, arsa ya da ev ve benzeri gibi taşınmayan mülklerin ortak adıdır, diye tarif etmiştir.

Tellaklık Üstüne Yapılan Akit (Hepsi emlak)


Tellal vazifesini icra eden kişinin yaptığı akde, emlak denir. Yapılan akit, ücret mukabili olmalı ve yazı ile kayıt altına alınması gerekir. Vekâlet hükümleri ile icra edilen işin içerdiği manaya emlak denmektedir. Emlakçı, yaptığı emlak işini, yazı altına almakla mükelleftir.
Emlak odaları tarafından ve yetki verilen ilgili kurum ve kuruluşların verecekleri izin ve sertifikalar aracılığı ile yapılan hizmetin adına, gayrı menkul danışmanlığı denmektedir. Emlak ya da gayrimenkul, oldukça geniş kapsamda çeşitlilik arz eden bir yapıdadır.

A – Konut, B – Ticari, C – Arsa, gibi üç başlıkta toplanır.

  • A Konut
    Alınıp satılan, ya da kiralanarak gelir getiren taşınmazları oluşturan çeşide konut adı verilir.
  • Daire, 2 – Residence, 3 – Ev, 4 – Köşk, 5 – Villa, 6 – Yazlık, gibi taşınmazları içeren başlıkların yer aldığı emlak çeşididir.
  • B Ticari
    1 - Ofis, 2 - İmalathane, 3 - Fabrika, 4 - Atölye, 5 - Depo, 6 -Mağaza,
    7 - Dükkân, 8 - Kamu Binaları, 9 – Otel, 10 – Motel, 11 – Pansiyon, 12 – Devre Mülk, gibi kar amacı güden ve ticari faaliyetler için kullanılan gayrı mülkler, ticari başlığı altında yer alır.
  • C Arsa
    Üzerinde herhangi bir yapı ya da bina bulunmayan, ancak gelir getiren ve vergiye tabi olan toprak parçaları bu kapsama girer.
1 – Arsa, 2 – Bahçe, 3 – Bağ, 4 – Tarla, gibi taşınmazlar, bu gurubun içerisine giren mülklerdendir.
Hepsi Emlak Satılık daire ilanları
Tüm taşınmazların alım ve satımlarının yanında kiralama gibi gelir getiren tüm gayrı mülkleri kapsayan işlemlerin, bir usulü bulunmaktadır. Bu usule uygun hareket eden ve ticari kazanç sağlayan esnafa, emlakçı ya da gayrı menkul danışmanı denir.
Emlakçının Görevleri

Emlak işini yapan esnafın, temel gayrı mülk hem alım hem satım hem de kiralama işlemlerinin yanı sıra;
1 – Pazarlama, 2 – İmar Planı Çıkartma, 3 – Vergi Muafiyeti Alma ve Hazırlama,
4 – Çap Belgesi Alma ve Çıkartma, 4 – Emlak Beyannamesi Düzenlemesi gibi iş ve işlemleri de yürüten görev alanları da vardır. Bu iş ve işlemlere, aracılık etme durumu da bulunur.

Hepsi Emlak Kiralık Daire ilanları

Yasalar kapsamında bir kişiye emlakçı ya da gayrı menkul danışmanı denmesi için, diploma şartı aranmaz. Ancak, Tuzla emlakçılar odasından yahut ta kişinin yaşadığı yerleşim yerinde bulunan ticaret odasına kayıt yaptırma zorunluluğu bulunmaktadır. Bunun yanında bir vergi kaydının olması ve ilgili belediyeden de gerekli ruhsatın alınması gerekmektedir.

Hepsi Emlak Tuzla

Tuzla Gayrimenkul ofisi kelimesi , emlak kelimesinden, biraz daha kapsamlıdır. Gayrimenkul, emlak sayılması için mülkün üstünde hukuki bir tasarrufun yapılması ya da el değiştirmesi gibi işlemlerin olması aranır. Tuzla Emlak müşaviri de emlak işi ile uğraşan, yaptığı emlak pazarlaması sayesinde komisyon gibi gelir elde ederek vergiye tabi olan mükellefe denilmektedir.
Tuzlada yeni konut projeleri için; Web sitemizi ziyaret edebilir yada 0216 494 0 900 den arayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. https://tuzlasatilikdaire.com/yali-kent-sitesi-tuzla/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.tuzlaemlakci.com/guncel-konut-kredisi-faiz-oranlari-concept-gayrimenkul/140/d/l

      Sil